Глюкоза, фруктоза, рибоза, дезоксирибоза, сахароза, крахмал және целлюлоза және олардың молекулалардың сызықтық және циклдік формалары. Глюкозаның функционалды топтарын эксперименттік анықтау; алкогольмен, сүт қышқылымен, май қышқылымен глюкозаның ашылу реакцияларының теңдеулерін құру; крахмалға сапалы реакция жүргізу; сахароза, крахмал, целлюлоза гидролизі өнімдерінің атауы. Крахмал мен целлюлозаның құрылымын, қасиеттерін салыстыру. Крахмалға сапалы реакция жүргізу. Ақуыздардың өмірдегі рөліне сипаттама; бірінші, екінші, үшінші ретті ақуыз құрылымының айырмашылығы, ақуыздың әртүрлі құрылымдарының пішіндерін анықтау; ақуыз қасиеттерінің аминқышқылдарының сапалық және сандық құрамына тәуелділігін сипаттау. Гидролиз реакциясы туралы мәліметтер негізінде полипептидтің құрамын анықтау. Ақуызға сапалы реакциялардың эксперименттік дамуы, белоктардың денатурация реакциялары. Биологиялық маңызды металдардың рөлі: темір, магний, кальций, калий, натрий. Қоршаған ортаның ауыр металдармен ластану көздері; ауыр металдардың тірі ағзаға уытты әсерін түсіндіру.